Go to top
Sla inhoud over

Risicovolle combinaties

Alle combinaties van alcohol met drugs of medicijnen

Risicovolle combinaties zijn eigenlijk alle combinaties van alcohol met drugs en met medicijnen. Alcohol is een verdovend middel en kan de werking van een drug of een medicijn veranderen. Zo kan een medicijn veel sterker of juist minder werken dan de bedoeling is.
 

Alcohol en cocaine of speed

Alcohol in combinatie met cocaine of speed is extra gevaarlijk. Door cocaine of speed te gebruiken voelt iemand zich fitter en wakker. Daardoor kan het gevoel ontstaan dat iemand nuchter is. Hierdoor is de kans groot dat men meer gaat drinken dan dat het lichaam aankan.
 

Alcohol en hasj of wiet

Door alcohol te combineren met hasj of wiet kan iemand eerder misselijk of angstig worden. Een enkeling wordt ook agressief door de combinatie.
  

Alcohol en XTC

Bij de combinatie van alcohol en XTC is het gevaar op uitdroging aanwezig. XTC stimuleert het lichaam waardoor iemand veel vocht verliest, vooral als iemand de hele avond aan het dansen is. Alcohol heeft een vochtafdrijvende werking. Dat betekent ook dat het lichaam veel vocht verliest. Het gebruik van alcohol in combinatie met XTC is dus een dubbel risico. Als iemand XTC gebruikt, is het verstandig om altijd genoeg water of sportdrank te drinken en geen alcohol.

Website voor ouders

Ben je een ouder? Voor ouders hebben wij de website Puber & Co bestemd voor ouders.

> Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte! Je ontvangt de laatste trends en ontwikkelingen en het aanbod voor scholen.

> Lees meer