Go to top
Sla inhoud over

Vermoedens

Als je vermoedens hebt dat een leerling drinkt of gebruikt, probeer dan bevestiging van je vermoedens te krijgen.

Bevestiging van vermoedens

  • check bij een aantal andere docenten of zij dezelfde signalen hebben opgevangen
  • bekijk of het sociaal gedrag van de jongere is veranderd
  • onderzoek of de cijfers van de jongere zijn gedaald

Signalen die jou doen vermoeden dat de jongere drinkt of gebruikt, kunnen ook een hele andere oorzaak hebben. Bijvoorbeeld een heftige verliefdheid of problemen thuis. Probeer daar rekening mee te houden als je het gesprek aan gaat.

Vermoedens bevestigd?

Wanneer je vermoedens meer bevestigd zijn, dan volgt de volgende stap. Probeer voordat je gesprek aan gaat, te kijken wat je kan betekenen voor de leerling. 

Ben je docent op een school in het voortgezet onderwijs die deelneemt aan het programma De Gezonde School en Genotmiddelen (DGSG) dan kun je de training "signaleren en begeleiden" volgen. Je kunt je via de school inschrijven voor deze cursus. Neem voor meer informatie contact op met Cath McGivern c.mcgivern@boumanggz.nl

Voorbereiding gesprek

Probeer je goed voor te bereiden op een gesprek. Vind je het lastig om zo'n gesprek te voeren dan is het ook mogelijk om daar ondersteuning bij te krijgen van een medewerker van Youz.  Professionele hulp inschakelen? 

Lees meer:

Website voor ouders

Ben je een ouder? Voor ouders hebben wij de website Puber & Co bestemd voor ouders.

> Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte! Je ontvangt de laatste trends en ontwikkelingen en het aanbod voor scholen.

> Lees meer